Het najaar is weer begonnen, na wat leuke tripjes vooral naar duitsland om vlinders te zien is het weer tijd geworden om te gaan trektellen, dit jaar enorm veel zin in. Normaal beginnen we pas eind augustus, Nu iets eerder om andere soorten die nu bezig zijn of gaan beginnen beter in kaart te krijgen, vandaag was rustig, net te laat voor de gierzwaluw, denk dat de piek net een paar dagen voorbij is. Wel leuk was een overvliegende wespen dief.

wespendief                               Wespendief

Dit jaar al verschil,lende keen naar duitsland geweest, hoofdzakelijk rondom de moesel en cochem, maar ook 1 keer in het nationaal park de Eifel geweest. Voor vogels en vlinders is het een zeer mooi en geschikt gebied. Samen met de familie erop uit en dan toch even alleen een wandeling maken terwijl de rest gaat picknikken.

duitsland2017 2Dambordje

 

 

duitsland2017 3grauwe klauwier

Ardennen:

Dit jaar op 1ste paasdag ben ik samen met mijn gezin en mijn moeder naar de ardennen geweest om o.a. vogels te gaan fotograferen maar ook als een mooi uit stapje naar eengweldig mooi gebied.We zijn in Malmedy begonnen en via kleine weggetjes richt Saint Vith gereden, ook nog even een stop bij de forellen vijfer bij Recht wat 1 Visarend op leverde. In totaal 23 Rode Wouwen gezien. Wat wel opviel was in het duits talig gedeelte veel Rode Wouwen gezien, maar toen we naar het westen rijde richting Durbuy maar 1 meer gezien. Ook het landschap veranderde iets. Maar toch een zeer mooie geslaagde dag met de Fam.

 

rodewouw

Voorjaar 2016.

Zoals ieder jaar is het in het voorjaar weer zeer druk met activiteiten. Broedvogel inventarisatie ( niet direct maar wel als ik in de Mariapeel kom alles meenemen voor mijn colegas), cursus geven voor beginners, Bosuilen en dadelijk de steenuiltjes weer. Ook thuis druk met de kleine, maar dat hoort erbij en is het belangrijkste op dit moment.

Toch net als vorig jaar weer een vuurgoudhaan in de tuin gehad, gave tuinsoort van deze mooie vogel.

 

vuurgoudhaan2016