Notice: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' in /shared/usr/geertlamernl/DOMAIN/HTML/templates/siteground-j16-1/html/com_content/article/default.php on line 15

 

Een druk jaar achter de rug , toch proberen om iedere weekend even de natuur in te gaan maar met een zwangere vrouw en veel werk thuis valt dat niet mee, toch heb ik nog veel tijd in de buurt kunnen invullen met fotografie en vogels tellen.

Maar het hoogte punt van 2015 is toch wel de geboorte van onze zoon Kevin. Dit is de eerste foto na de geboorte in het ziekenhuis. Grote jongen en 9 pond bij de geboorte. Ook de eerste maanden na de geboorte gaat heel goed samen met mama.

kevin zwart wit

Doordat mijn vrouw zwanger was en later de geboorte heb ik veel in de buurt van mijn woonplaats gevogeld en gefotografeerd. Het meest favoriete plekje is toch wel de Mariapeel. Een ander hoogte punt was toch wel de balsende kraanvogels die er de gehel broedseizoen hebben gezeten. Ook hebben we zeker 2 nesten van lepelaars gevonden in de aalscholverkolonie. Veel Roerdompen dit voorjaar . Ook in het najaar veel aan trektellen gedaan, Weer nieuwe soorten voor op de post zoals een zilverplevier maar ook een zeer mooie waarneming van een Zeearend die eerst in de Groote Peel was gezien en vloog Noord/Oost weg daar en vloog precies over de Mariapeel. 

kraanvogel deurnse peel 23 5 2015 2

 

 

Tijdens deze periode zagen we ook Lepelaars vliegen in de Mariapeel, maar ook in de Deurnse peel. Opvallend was dat er toch ongeveer 23 exemplaren bleven hangen het gehele broedseizoen. na het broedseizoen zijn er zelfs meer als 60 geteld. Ook zijn er zeker 2 nesten gevonden maar helaas geen eieren of jongen groot gebracht. Mischien iets voor de toekomst.

lepelaar nest

 

 

Ook leuk was in het voorjaar een hop die verbleef in Gennep. Veel vogels mijden toch wel drukke plekken maar deze vogel zat dagen lang in een speeltuin midden in een woonwijk en vloog/foerageerde soms wel minder dan 5 meter vanaf de mensen. Veel mensen hier in de buurt wisten niet wat voor prachtige vogel dit is, hij komt hoofdzakelijk voor rond bij het middelandse zee gebied. Maar de laatste jaren ook in Limburg een broedgeval geweest.hop gennep 23 5 2015  6

 

 

 

Tijdens een wandeling (weer in de Mariapeel) hoorde ik een fluiter zingen. Deze zat heel dicht bij. rustig op de grond gaan zitten met de foto toestel en hij kwam moo te voorschijn, Ik had nog nooit zo mooi en dicht bij een fluiter kunnen zien.fluiter mariapeel 10 5 2015 1

 

 

In de deurnse peel kwam ik een Houtsnip tegen, deze vogel is vaak lastig om te zien en zit vaak verscholen in het bos. Met zijn schutkleur valt die niet op. Ook vliegt die vaak als het donker is.

houtsnip