Notice: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' in /shared/usr/geertlamernl/DOMAIN/HTML/templates/siteground-j16-1/html/com_content/article/default.php on line 15

ICARUS BLAUWTJE3Laatste dagen als ik tijd heb wat minder naar de vogels gekeken maar meer naar de vlinders. Vooral bij de Mariapeel en de Hamert geweest om wat leuke dingen te zien en te fotograferen. Heel veel Gammauiltjes dit jaar maar ook de Spiegeldikkopje en de Oranje Luzerne vlinder waren deze zomer goed vertegenwoordigt.

 

De gierzwaluwen zijn alweer vertrokken op een paar enkele na en de Wespendieven beginnen bijna met de trek, In juli ook al een Visarend gezien boven de Mariapeel.  Wat zal het trektel seizoen voor ons dit najaar op kaart brengen.

 

Ook dit jaar weer een Eurobirdwatch, maar ik kan er niet bij zijn helaas, volgend jaar hoop ik wel weer van de party te zijn.

 

Maar in ieder geval wel proberen om 1 dag in het weekend de telpost te bemannen. Eens kijken wat voor leuk spul we dit jaar kunnen ontdekken en misschien ook nog wel op de foto kunnen krijgen.

 

De laatste tijd ook meer op de fiets rondom Sevenum, hierdoor ook meer kunnen zien maar dan wel in de buurt, misschien levert dat ook nog wel iets op.

 

De inventarisatie van de Mariapeel zit er ook op. de gegevens zijn verwerkt. wel jammer van de koude en natte voorjaar, zo hebben de roofvogels en uilen toch een beetje laten afweten.

 

Update foto album

- Recent bij gewerkt

- soorten flink bij  gewerkt.

- Voor meer foto's klik boven op album en dan kies de categorie